top of page

Terugblik op het eerste seizoen in Liga


Zondag 5 maart spelen onze Dames 1 hun laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander is Hermes Oostende, het team dat volgend seizoen zal opgaan in Bevo Roeselare.


Lore Van Dongen (voorzitter) en Dirk Eestermans (sportief coördinator) blikken voor de gelegenheid terug op het eerste seizoen op het allerhoogste niveau.


Dirk Eestermans:


Eigenlijk was het nooit onze ambitie om naar Liga te stijgen. Op de laatste speeldag(en) liet Haasrode-Leuven verrassend punten liggen, waardoor we op 24 april 2022 voor het eerst in ons bestaan kampioen werden in Nationale 1 . Het bestuur besliste diezelfde avond nog dat we voluit de uitdaging zouden aangaan. We kozen er bewust voor om het nieuwe seizoen aan te vatten met de bestaande spelersgroep. Voor een aantal speelsters was het immers de eerste en misschien wel enige mogelijkheid om op het allerhoogste niveau aan te kunnen treden. Een mooie bekroning voor het harde werk van de trainers en speelsters.


Lore Van Dongen:


Het zette onze familiale club voor ongeziene logistieke, sportieve en financiële uitdagingen. Tegelijk zorgde het voor een enorme boost. De commerciële werkgroep leverde uitstekend werk en verdubbelde het aantal sponsors. De gemeente zorgde voor nieuwe tribunes, bijkomende verlichting en een opsmuk van de sporthal. De broodnodige wijn- en wafeltjesverkoop was de meest succesvolle ooit. Spelers, bestuur, vrijwilligers, sponsors, trainers en coaches, ouders… iedereen zette mee de schouders onder dit opwindende verhaal.


Dirk Eestermans:


Dat we er nu voor kiezen om volgend seizoen niet meer in Liga aan te treden, is vooral een keuze van het verstand. Het financiële plaatje weegt daarbij het sterkst door. Een verlengd verblijf in Liga zou bijkomende middelen vragen om nieuwe speelsters op dat niveau aan te trekken. Dat is een risico dat we niet willen nemen in deze omstandigheden. We zijn financieel gezond en willen dat zo houden.


Na de verloren thuiswedstrijd tegen Tchalou, werd het bovendien duidelijk dat de play dows onvermijdelijk zijn. Onze coach Ignace Claes wordt daarnaast volgend seizoen T1 bij Haasrode-Leuven, de rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud. Op dat moment kom je als club in een bijzondere situatie en was de beslissing snel genomen. We blijven natuurlijk niet bij de pakken zitten en hebben al 8 speelsters voor het nieuwe seizoen, waaronder een aantal blijvers.


Lore Van Dongen:


Als club willen we vooral in de breedte werken, met zowel dames- als herenteams in verschillende nationale reeksen, promo én gewest. Op die manier zorgen we voor een goede doorstroom van de eigen jeugd. Er zullen al zeker enkele speelsters doorstromen van Dames 2 naar Dames 1.


Dirk Eestermans:


Op dit moment overheersen vooral trots en tevredenheid. De ambitie was om enkele keren te kunnen stunten en dat is gelukt. We versloegen thuis zusterclub Brabo Antwerpen en promovendus Haasrode-Leuven. We speelden prima thuiswedstrijden tegen Asterix en Oudegem. Daarenboven kan de gloednieuwe herenploeg onder leiding van Tom Van Walle zich zonder problemen handhaven in tweede nationale.


Lore Van Dongen:


De toekomst is verzekerd, want voor het eerst zitten we dit seizoen bij Fixit Basic aan meer dan 25 instappers. Het seizoen in Liga zorgt duidelijk voor naambekendheid en aantrekkingskracht. Kortom: de balans van dit unieke seizoen is bijzonder positief te noemen.
298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page