top of page

Heren 2 fleurt eerste fandag op met klinkende overwinning

Afgelopen zaterdag konden de trouwe supporters van het nieuwbakken Heren 2 zich verheugen op de allereerste fandag van hun geliefde Fixitploeg. Het werd de meest memorabele editie ooit. Een nieuwe traditie is geboren. Uw reporter was bevoorrechte getuige en probeert dit alles onder woorden te brengen.


Door het verdwijnen van het klassieke ‘Heren 1’, zochten onze andere herenteams een manier om de onnoemelijke leegte op te vullen en de supporters nieuwe hoop te bieden in deze bange dagen. Om kennis te maken met het nieuwe Heren 2 organiseerden de spelers een ware speeddate met de ploeg. Dit alles zou gebeuren door middel van een oefenwedstrijd, gevolgd door een drankje dat zou bekostigd worden door de spelers.

Zo rond een uur of 8 druppelden de trouwe supporters van het nieuwbakken Heren 2 de sporthal binnen. Door ongeregeldheden in de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen, een gevolg van het feit dat de ploeg (toen nog Heren 3) het behoud in 3de provinciale op het laatste nippertje kon verzekeren (wat uitmondde in een veldbestorming en het afsteken van bengaals vuurwerk), werd een deel van befaamde Noord-tribune afgesloten voor het publiek. Dit zorgde ervoor dat de capaciteit voor de wedstrijd gehalveerd werd.


Het nieuwe Heren 2 liet dit niet aan hun hart komen. Na de klassieke opwarming was het tijd voor een oefenwedstrijd om de krachtverhoudingen op te meten. Tegenstander van dienst: Volmar Ekeren 2, een reeksgenoot, bestaande uit heel wat ex-Fixitters.

Door enkele afwezigheden (Robbe, Robbert, Anzzz, Owen en Vergouwen waren allen in de veronderstelling dat de wedstrijd in Ekeren zou gespeeld worden en konden zich niet meer tijdig in Achterbroek melden), had de ploeg zich versterkt met een Deense international (merci Willy!) en een Heren 1-speler (bedankt Leroy!). De rest van de ploeg bestond uit oude getrouwen zoals: Joeri Noppe (aka Weasel), Cedric Bonte (aka inspector Gadget), Diemo (de adonis van het Noorden) Van Schilt en uw bevoorrechte getuige. De ploeg werd verder versterkt met enkele comeback-kids: Birger Deckers en Evert Wouters. Tot slot werd het budget volledig besteed om Joeri Eestermans binnen te halen, de Tank die Heren 2 naar een hoger niveau moet tillen.


Over de wedstijd zelf kunnen we vrij kort zijn: het werd een klinkende 4-0-overwinning. Een vijfde set wenste Volmar niet meer af te werken, tot ontsteltenis van de nieuwe coach van Heren 2: Kurt Genyn. De fans hadden intussen kennis kunnen maken met het nieuwe Heren 2, dat zich voornamelijk via stevige opslagdruk en een stabiele receptie liet opmerken. Combineer dit met enkele atoomslagen van onze middenspelers, het betere passeerwerk van onze passeurs en het timmerwerk van de hoekspelers (waarvan de polsen van sommigen sneller draaien dan hun schaduw), en je krijgt een deugddoende zege als eindresultaat. Na 4 oefenwedstrijden eindigde de teller hiermee op 21 gewonnen sets, geen enkele werd verloren. Er zijn al slechtere voorbereidingen geweest. Dit doet alvast het beste verhopen voor de rest van het seizoen.


De al bij al eenvoudige overwinning smaakte uiteraard naar meer, naar bier meer bepaald. Om de fans te bedanken voor hun aanwezigheid, mochten zij zoals afgesproken een pintje consumeren op kosten van de spelers. Dit werd dan ook gretig gedaan, waardoor ‘den toog’ in een mum van tijd dicht gezopen werd. Heel wat spelers hadden zich bankroet gedronken en dienden hierdoor in extremis een lening aan te gaan bij de bank. Iets wat op zaterdagavond niet zo evident bleek, maar uiteindelijk zijn we uit de kosten geraakt.


(TDB)

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page