top of page

Dames 3 verslaat koploper 1ste gewest

Afgelopen zaterdag speelde onze Dames 3 een uitwedstrijd tegen Geel Zwart Wijnegem B, de onbetwiste koploper in de reeks. Onze belofteploeg had een moeilijke middag voor de boeg want uit de heenwedstrijd thuis (1-3) was gebleken dat Geel Zwart over heel wat ervaring en oud speelsters op nationaal niveau beschikt.


Set 1: 25/21


Zelfverzekerd begonnen we aan de 1ste set. We hadden dan ook onmiddellijk een voorsprong van 4 punten door een sterk serverende Lisa. Daarna maakten we heel wat opslagfouten waardoor we onze druk moesten verlagen en geen grip meer kregen op het spel. Wijnegem had zijn stempel gedrukt en was niet van plan te verliezen van onze “snotneuzen”.


Set 2: 24/26


In de tweede set hadden we de opslag meer onder controle. We konden bouwen aan onze druk en een sterk ingekomen Jorunn bracht de foutenlast in de rally naar beneden. We wisten waar Wijnegem sterk was en dat was op de flanken met stabiele hoekspeelsters en een fantastisch spelende opposite. Coach Steven had geleerd uit de heenwedstrijd en moest van zijn standaard blokkerende systeem afwijken. Onze kapitein Eva voerde het team aan met het eerste blok en als een kapitein het voortouw neemt, dan volgt de rest. Het ene blok volgde het andere op met in de hoofdrol een hardwerkende Jill die de meeste kruisjes op de grond kan zetten aan de andere zijde.


Set 3: 25/13


De derde set verliep moeizamer, opnieuw kropen er fouten in onze opslagen. Met meerdere aanvallende fouten moesten we een serieuze kloof weggeven. Onze meisjes kenden nog een opflakkering in het midden van de set, maar Wijnegem schakelde een tandje hoger en overklaste onze meisjes met veel power en weinig fouten. In deze set was Wijnegem B sterker en stabieler. Met 2-1 achter en een mentale opdoffer zag het er zeer slecht uit voor onze meisjes.


Set 4: 23/25


Set vier gaat van start en we starten zwak. Misschien hadden we de opdoffer van de vorige set nog niet verwerkt, of hadden we wat pech… Er waren honderden excuusjes om het verlies goed te praten na de wedstrijd, maar daar hadden Jana en Lore geen zin in! Beide speelsters kwamen in en het momentum van de wedstrijd sloeg om. Jana bracht met heel veel vechtlust een vuur in de ploeg waardoor de andere speelsters het licht terug zagen. Lore, de benjamin van de ploeg met nog maar 15 lentes op de teller, serveerde het ene kanonschot na het andere. Wijnegem wist niet wat er gebeurde en voor we het wisten gingen we in “money time” met een score van 20-20. De eindfase werd beslist door een sterk blokkerende Mare en een reeks aanvallen van Lisa waar menig ballenkanon nog veel van kan leren.


Set 5: 14/16


De beslissende set begon met een toss en Wijnegem wou van kant wisselen. Een teken dat ze het niet opgeven en alle details in hun voordeel willen laten kantelen. Onze meisjes waren nog euforisch van de vierde set, maar werden wakker gehouden door Steven en Tanja om het niveau van set 4 te evenaren. Ze beginnen gelijkopgaand met twee details die in heel de wedstrijd terug te vinden zijn: onze libero Maithe die elke baltoets moeiteloos afwerkt en van het sterke verdedigende werk van onze spelverdelers een fluweel vervolg geeft. Onze hoekspeelster Lisa die alles scoort aan het net en receptioneel een dijk van een wedstrijd speelt. Niet te verliezen zou je dan denken? Wijnegem bleef niet bij de pakken zitten en blokkeerde onze middenspeelsters een paar keer af op cruciale momenten. De eerste wedstrijdbal is dan ook voor hen. Een mooie bal van Mare in de straat brengt de stand terug op gelijk. Wanneer Jill naar achteren roteert om te gaan serveren, brengt de coach Jorunn in voor opslag maar vooral voor de verdediging. Jorunn serveert en verdedigt in deze rally 2 fantastische ballen waardoor we op matchbal komen. Time out voor Wijnegem, zenuwen gespannen. Assistent Tanja brengt rust in de ploeg terwijl coach Steven met knikkende knieën instructies geeft aan zijn speelsters. Jorunn serveert, de bal wordt verdedigd, wordt opnieuw verdedigd, sommige supporters dachten dat de wedstrijd nooit ging eindigen maar niemand die eraan dacht om zelfs nog maar iets te gaan drinken tussendoor. Freeball voor Fixit, opnieuw een fluwele baltoets van Maithe. Eva die tot nu toe alle ballen toegespeeld heeft gekregen loopt aan en…

2de handsbal van Jana in het midden van het veld. Wijnegem stond erbij en keek ernaar. Tranen vloeiden, armen gingen de lucht in, er werd gedanst, gevierd en (gedronken door de mama’s en de papa’s). De meisjes hadden de ongeslagen ploeg uit Wijnegem geklopt en zijn zo nog in de runnning voor de 2de plaats. Zo fier als een gieter verlaten we het lege zwembad van Wijnegem om onze fantastische namiddag te kunnen gaan navertellen in ons vertrouwde Achterbroek.


Geschreven door een fiere mama en een trotse coach!
353 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page