top of page

Dames 2 stunt in Vlaamse beker

WAT. EEN. MATCH!!


Verbazingwekkend arriveerde de auto ‘Pauwels-Thijs’ als eerste in Nieuwkerken-Waas. Al smikkelend van de koffiekoeken en pannenkoeken wandelden ze de zaal binnen onder starende blikken van de professionele tegenstander, Nidak Nieuwkerken uit Eerste Divisie, bestaande uit 14 spelers en 7 coaches. Niet al te hard onder de indruk begonnen we aan de opwarming, we hadden dan ook niks te verliezen tegen deze eerste divisieploeg.


Meteen al een zeer vlotte start in de eerste set. Bam! 0-4 op het scorebord zonder dat er één druppeltje zweet over ons voorhoofd rolde. Enkel bij Coach Tank waren er al enkele stressdruppels te bespeuren. Na enkele knallers in opslag van kleine Van Dongen dwongen we de tegenstander af om een eerste time-out te nemen op 1-7. Een start waar we enkel van konden dromen! En het ging verder… Alle ballen werden verdedigd, het blok van de tegenpartij werd weggespeeld alsof Frauke Dierickx bij ons op het veld stond. Sporthal ‘de Mispelaer’ is ondertussen zwaar toe aan herstellingswerken door de gaten die Van Santvliet in de grond heeft geslagen. Plots konden we aftellen naar de 25, set 1 was binnen. (Lees verder onder de foto)Ons enthousiasme van de eerste set konden we jammer genoeg niet verder zetten in het begin van de tweede set. Na enkele receptiefouten en twijfelballen waren we onze voorsprong al snel kwijt. Ai, coach Tank greep in en riep zijn kudde bijeen. Een paar goede aanwijzingen en we waren weer vertrokken. We kwamen stilaan dichterbij en plots was ‘t gat dicht gereje (*). Heel de ploeg heeft zijn steentje moeten bijdragen om deze set binnen te halen. Zelf de Wafels met haar kapotte knie hadden we nodig om tijdig onze dorst te kunnen lessen na een rally van wel liefst 2 minuten (!!!). Coach Tank was deze vrouwenvolleybal duidelijk niet gewoon en zat met zijn handen letterlijk in de haren (?) tot we helaas deze rally verloren. Bij de tegenpartij was het vatje duidelijk leeg waardoor ze niet meer tot scoren kwamen. 17-25 en veel vertrouwen voor de volgende set. Zouden we echt kunnen stunten in de hel van Nieuwkerken-Waas?


De vloek van de derde set moest nog overwonnen worden. Dat dit een spannende set ging worden, was meteen duidelijk. Met een wissel aan de overkant was het even aanpassen en ging het constant gelijk op. Met stofzuiger Janssens van dienst viel geen enkele bal meer op de grond, aan onze kant dan toch. Deze poetsbeurt kan de sporthal van Achterbroek ook wel eens gebruiken. Op een belangrijk moment besloot de midden van Nieuwkerken om uit te halen met een aanval die zou kunnen plaatsvinden in de finale van de Champions League. Door het overmeesterend geroep van alle Fixit-supporters, speelster, bank… in de zaal dat de bal buiten was, besloot de scheidsrechter wonder boven wonder het punt aan ons te geven. Al zou een challenge hier anders over beslist hebben. 😉 De zaal stond op zijn kop en wij kregen extra motivatie op deze set te pakken. Na spetterende bloks, een perfect geplaatste tweedehandsbal, een rosse voenk die in het publiek vloog om een bal te redden en uiteindelijk de muur van Sanne die niet te doorbreken was, bezorgden we coach Tank fiere, glinsterende oogjes. Een onbeschrijfelijk gevoel van vreugde kwam naar boven bij ons allen alsof we de beker al gewonnen hadden. Achteraf gezien hadden we de 4 punten voorsprong niet nodig (20-25, 17-25, 21-25).


Een extra vierde set zorgde voor een strijd om alle frieten, bickyburgers, kaaskroketten… in onze maag weg te spelen. Uiteindelijk hebben we deze set moeten afgeven. Fixit Finest vs. Frituur 0 – 1.


WAT EEN OVERWINNING!! Dames 2 wint van eerste divisie met een spetterende 3 – 0. Op naar de volgende ronde van de beker van Vlaanderen. 23 november om 15u in Achterbroek tegen Geel (1ste divisie). Alle supporters op post om die van Geel wenend op hunne tractor naar huis te sturen!


*Bron: uitspraak Kris Janssens

274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page