top of page

Richtlijnen bezoekende ploegen

Beste bezoekende ploegen,

Door die vervelende COVID19 zijn er allerlei speciale maatregelen van kracht om te mogen sporten.

Hieronder vinden jullie er een aantal die specifiek zijn voor Fixit Kalmthout in sporthal Achterbroek.

 

Gelieve bij aankomst, met mondmasker en na het ontsmetten van jullie handen, te kijken op de lijst op het witte aanplakbord op welk terrein jullie spelen en in welke kleedkamer jullie terecht kunnen. Meer informatie over het betreden van de gemeentelijke sporthal vind je hier

De afgevaardigde van de ploeg mag zich naar het scheidsrechterslokaal begeven voor het vervullen van de wedstrijdformaliteiten en de COVID-registratie (maximaal 2 ploegafgevaardigden tegelijk aanwezig in deze kleine ruimte). Maak vooraf een lijst met de aanwezige spelers/speelsters en de ploegverantwoordelijke en zijn/haar telefoonnummer of e-mailadres.

 

Aan de deur van iedere kleedkamer zal je kunnen zien of je er al binnen mag. Met een gekleurde duim wordt aangeduid of deze al gereinigd werd na de vorige gebruikers. Gelieve anders even te wachten in de hal aan de kleedkamers, graag zodanig dat andere ploegen en toeschouwers nog kunnen passeren.

Wie in welke kleedkamer en terrein hoort, hangt uit op het informatiebord aan de ingang.  Elke ploeg gebruikt de kleedkamers  apart. Meerdere ploegen per kleedkamer is niet toegestaan. Hou het verkleden zo kort mogelijk.  Er staan nog andere teams te wachten.  Na het gebruik van de kleedkamer dient deze gereinigd te worden door of onder toezicht van een (volwassen) afgevaardigde van de ploeg. Opgelet: vanaf 27/09 is het niet langer toegestaan om te douchen.

Reinigen gebeurt als volgt: 

  • Gebruik de producten (spray) en middelen (emmer, doekjes) die klaarstaan.  

  • Ontsmet alle oppervlakken die aangeraakt werden. Dit wil zeggen: zitbank, kranen, klinken… e.d. Spray en veeg af.  

  • Na het gebruik van de doekjes, worden deze gespoeld onder de kraan. Leg ze vervolgens samen met de spray terug in de emmer.  

  • Laat geen vuilnis achter. Afval hoort in de vuilnisemmers 

 

Na het omkleden mogen jullie met mondmasker door de grote ingang naar de zaal en jullie veld, waar jullie mondmasker af mag. Verder volgen jullie het wedstrijdprotocol van de Vlaamse Volleybalbond. Deze vind je hier voor de wedstrijdformule 6 tegen 6 en hier voor de wedstrijdformule 3 tegen 3 en 4 tegen 4. 

 

Na het eindsignaal met mondmasker graag zo vlug mogelijk omkleden. We hebben maar 2 kleedkamers die tussen de verschillende gebruikers telkens gepoetst moeten worden.

 

Indien jullie nog wat willen drinken kan dat in ons clublokaal, volgens de regels van de horeca (registreren – met max. 10 aan tafel, enz.). Meer informatie hierover vind je hier

 

We wensen iedereen prettige wedstrijden en een gezond seizoen.

bottom of page